Zo was Koningsdag 2017 in Ste Rosaline

KONINGSDAG 2017

Ruim van te voren aangekondigd en daardoor een goed bezochte, gezellige, maar erg koude Koningsdag 2017.

De vrijwilligers van de JOP/DNC, de ANM en de Nederlandse school ‘De Gouden Klomp” hebben zich niet voor niets zo ingespannen om er een echt Nederlands feestje van te maken!  Op het Chateau Sainte Roseline in les Arcs-sur-Argens bood de ruime ‘cour’ naast de verschillende snack- standjes en wijn/bier bar ook een ouderwets gezellige vrijmarkt, springkasteel, schmink tafel, schilderworkshop, en kinderprogramma.

Vrolijke muziek met Peter Derksen als zanger met een onuitputtelijk repertoire! En het was er ook echt heel feestelijk rood-wit-blauw en oranje versierd: naast vlaggen en slingers stonden ook grote bossen oranje tulpen in vazen.

Lekkere hapjes werden in ruime mate rondgedeeld en de stemming zat er goed in. Hoogtepunt was het gezamenlijk zingen van ons Wilhelmus, waar wij Nederlanders slechts één couplet van kennen… De drône boven onze hoofden heeft vast een heel feestelijk gebeuren kunnen vastleggen.

De jury van de ‘Taartenbak-wedstrijd’ heeft het lastig gehad, maar was unaniem in de einduitslag: ooh wat origineel (1), ooh wat prachtig (2), ooh, wat lekker, (3): 3 prijs categorieën, gewonnen door de jonge dames Jules van Reeuwijk en Emily Keuper. We mochten daarna allemaal zelf proeven! Heerlijk!

De boekenstand van de ANM heeft voor het Nederlands Ondersteuningsfonds €269,65 opgebracht. Met dank aan de echte lezers, die een goed boek nog waarderen en zo dit goede doel sponsorden. Waarvoor veel dank.

Olga Stulemeijer