Wijn & Spijs proeverij op 26 november 2019

Op initiatief van André Sauerbier en Paul Schmit staat er op 26 november a.s. een Wijn & Spijs bijeenkomst op het programma. De hoofdrol in deze blinde proeverij wordt gespeeld door bijzondere rode Provençaalse wijnen. Wij dachten dat zo’n kennismaking wel gepast zou zijn, zo vlak voor de feestmaand december.

Het is een strakke geleide proeverij waarbij enige kennis van goed proeven een pré is. Heel serieus dus! Het wordt een heel bijzonder evenement.

Introducées zijn welkom.

Locatie: Restaurant La Pièce du Boeuf in Le Cannet-des-Maures
RN 7 – Quartier La Taurelle
Tel: 0494 – 60 80 00

Ontvangst vanaf 10.30 uurin de bovenzaal op de 1e etage.
Stipte aanvang 11.00 uur.

De proeverij wordt gevolgd door een wijn/spijs arrangement van 13h30 tot 15h30.
Kosten van deelname proeverij € 15,00 per persoon.
Kosten deelname proeverij en wijn/spijs arrangement  € 50 euro all-in.
Aanmelding graag bij  event@a-n-m.nl
Wees er op tijd bij, want meer dan 30 personen is niet mogelijk.

Graag bij opgave vermelden: aantal personen, proeverij en lunch of alleen proeverij èn menu keuze.
Noteren van uw keuze als 1A, 1B en 2A, 2B
Betaling via de ANM penningmeester E. de Blécourt inzake ANM, IBAN: NL12 ABNA 0439 6478 00 of
Association Néerlandaise de Midi: IBAN FR76 1910 6000 0307 3314 5000 097

Om exact 11.00 uur begint de geleide proeverij. Dat wil zeggen dat iedereen vóór die tijd een plekje aan tafel zoekt, waar de glazen en proefformulieren klaarliggen. Voor hen die zoiets nog niet eerder hebben meegemaakt, wordt een kleine uitleg gegeven hoe dit werkt. Omstreeks 13.30 uur zal voor de liefhebbers een driegangen lunch worden geserveerd met als thema « wild« . Keuze uit twee voorgerechten:

  1. Assiette de chasseur
  2. Œuf de poule de pays poché sur mousseline de céleri et crémeux de cèpes

En twee hoofdgerechten:

  1. Gigolette de volaille désossée farcie maison aux châtaignes de pays
  2. Civet de cerf à la françaises petits lardons et grelots, pâtes fraiches et légumes de saison

Evenals de amuse is het nagerecht een verrassing….

Bij het voorgerecht worden twee verschillende rosé wijnen geproefd, bij het hoofdgerecht worden er drie verschillende rode wijnen geserveerd, u kunt dan kiezen welke u het beste vindt passen. Het nagerecht wordt geserveerd zonder wijnen en daarna is er koffie.