Wandelspeurtocht Fréjus 9 oktober 2020

Wandelspeurtocht door het oude Frejus

Datum: 9 oktober
Aanvang: 9.30 uur
Verzamelplaats: Café la Farigoule (bij de Arena waar u goed kunt parkeren)
Kosten: € 37,50 per persoon inclusief lunch.

U kunt zich opgeven via een formulier op de website van de DNC. 
Daar vind u ook het rekeningnummer voor de betaling.


Zoals al eerder, wordt er ook dit jaar weer een interessante wandel-,annex –speurtocht georganiseerd waarin u uw omgeving nader kunt verkennen. Leerzaam, maar vooral ook gezellig.

Dit keer is het oude Frejus aan de beurt.

Frejus is in de Romeinse tijd onderdeel geworden van het grotere Romeinse rijk. Het was een belangrijke haven en een welvarende  handelspost, met zo’n 13000 inwoners. Van die Romeinse tijd zijn thans nog vele restanten over; restanten die ook in afgelopen jaren zijn gerestaureerd, zodat wij ze kunnen bezoeken.

Ineke Koning en Raf Hetzler hebben voor u een speurtocht uitgezet die begint nabij de oude Romeinse arena, waar we ons onder het genot van een kopje koffie en wat viennoiserie verzamelen en starten. Vanaf de arena lopen we in een kalm tempo door het oude Frejus, aan de hand van een routebeschrijving met daarin verwerkte vragen.

De wandeling eindigt op het centrale plein(place Albert Fevrier) nabij de mairie. Naar het zich nu laat aanzien zullen we daar gezamenlijk lunchen en u  onthullen wat de juiste antwoorden zijn, op de onderweg aan u gestelde vragen.

 

De speurtocht begint op het terras van cafe La Farigoule.  Daar ontvangt u de instructies voor de speurtocht en de te lopen route.