Tuinclub

Tuinieren in de Provence is niet hetzelfde als tuinieren in Nederland.

Een bloementuin, een groentetuin, een gazon: vooral in de zomer is dat niet eenvoudig. Hoe zorg je voor een plezierige tuin bij je huis zonder constant je zorgen te moeten maken over de bewatering? Is het verstandig een gazon aan te leggen als er veel wilde zwijnen in de omgeving zijn? Hoe behandel ik de bomen op mijn terrein, bijvoorbeeld de olijfbomen?

image001

De tuinclub verenigt mensen die zich interesseren voor tuinieren en natuur. En het is een club van mensen die houden van lekker eten.

De voertaal tussen de leden onderling is Nederlands. Je moet het Frans voldoende begrijpen om bij de excursies de gids te kunnen verstaan.

De leden van de tuinclub organiseren de activiteiten.  Zoals de bijeenkomsten in het voorjaar en in het najaar bij één van de leden thuis voor het uitwisselen van plantjes en stekjes. Deelnemers nemen dan ook iets mee voor de gezamenlijke lunch. Eventueel wordt er een bezoek gebracht aan een bezienswaardigheid of interessante activiteit in de buurt. Zoals bijvoorbeeld de kweeperenmarkt in Cotignac.

De activiteiten (1x per maand van maart t/m juni en van september t/m oktober) omvatten verder bezoeken aan  “jardins remarquables”,  kwekers van bijvoorbeeld saffraan, kastanjes, cactussen, rozen, palmen en planten die geschikt zijn voor “droge”tuinen en domeinen waar wij ons laten voorlichten over het persen van olijfolie en het onderhoud van olijfbomen.  In december of januari wordt het jaar afgesloten, cq begonnen met een jaarvergadering bij één van de leden thuis; we bespreken dan de agenda voor het nieuwe jaar.Carces febr 2004 091 (60)

De activiteiten van de tuinclub zijn voorbehouden aan leden van de tuinclub en worden door henzelf georganiseerd. De meeste activiteiten lenen zich niet voor meer dan 15-20 deelnemers.

U kunt zich aanmelden per e-mail bij Connie de Blécourt.  cdeblecourt@orange.fr