Theater LEJO

Lejo speelt op theaterfestival Avignon.

Het bekende vingerpoppetje uit Sesamstraat zal, samen met de andere handpoppen van Theater Lejo, deze zomer optreden tijdens het theaterfestival in Avignon.

Met de voorstelling ‘Hands up!’ speelt hij van 5 tot en met 28 juli elke dag (behalve de dinsdagen) in Théâtre de l’Adresse.

Hiermee komt een lang gekoesterde wens uit voor de Leusdense poppenspeler Leo Petersen, die als tiener het festival al eens bezocht en erg onder de indruk was van de stad die bruist van het theater.

24 jaar geleden maakte Leo voor een studieproject zijn eerst poppen die alleen bestaan uit zijn handen en houten ogen. 5 jaar later werd het al zijn fulltime beroep en sindsdien reist Leo de wereld over met zijn voorstellingen. Zo speelde hij het afgelopen jaar onder andere in Spanje, Japan, Litouwen én in Amersfoort voor de koninklijke familie.

Door vrijwel de hele maand juli op te treden tijdens de 53e editie van het beroemde Franse festival hoopt Leo ook de komende jaren nog voldoende voorstellingen te kunnen blijven geven. Het theaterfestival is naast een publiekstrekker (zo’n 600.000 bezoekers per jaar) vooral een promotiefestival voor de deelnemende artiesten. Programmeurs uit heel Frankrijk, maar zeker ook uit andere landen, komen voorstellingen bekijken en eventueel boeken voor hun eigen theater of festival.

Avignon zal in juli dan ook weer vólhangen met affiches van de meer dan 1500 voorstellingen die te zien zullen zijn. “Het wordt een uitdaging om tussen dat grote aanbod op te vallen”, aldus Leo. “Naast de affiches, die letterlijk aan elk hek, lantaarnpaal of regenpijp zullen hangen, zal er ook op straat geprobeerd worden publiek naar de theaters te lokken”. Dit gebeurt door middel van korte parade-voorstellingen en het uitdelen van flyers. Leo werkt nu dan ook aan een kleine voorstelling om op straat mee te spelen, als ‘teaser’ van de binnen voorstelling.

Nederlandse toeristen zijn natuurlijk ook welkom om hun landgenoot te komen bekijken tijdens het festival. Groot voordeel hierbij is dat het een voorstellingzonder tekst is en dus voor iedereen te ‘verstaan’.

www.avignonleoff.comen www.lejo.nl

Bekijk via onderstaande link de trailer van ‘Hands up!’

https://www.youtube.com/watch?v=uNalt6NIOq0

Voor aanvragen interviews, aanvullende informatie:

Hanna de Mink, hanna@lejo.nl , 033 465 3456