Stedenreis Madrid 14-18 mei 2018

DE INSCHRIJVING IS GEOPEND !

In mei  2018, en wel van maandag  14 tot en met zaterdag 19, zal er zoals al eerder is gebeurd, weer een buitenlandse reis worden georganiseerd. De  bestemming  is dit keer Madrid, waar het in deze tijd van het jaar nog heel aangenaam is.

Lopend door Madrid ervaar je direct het kosmopolitische karakter van de stad. Imposante gebouwen, brede avenida’s, veel groen en veel goed geklede mensen. Hoewel er reeds in de oudheid sprake was van bewoning van deze plek, is Madrid toch pas onder  de ons Nederlanders zeer bekende koning Philips II, tot hoofdstad gemaakt van het het Spaanse wereldrijk. De “erfenis” van die opwindende geschiedenis treffen we dan ook ruimschoots aan in de vorm van cultureel en artistiek erfgoed. Ook plaatsen niet ver buiten Madrid, als het Escorial en Toledo, rekenen we daarbij.

Op deze reis krijgt u ruimschoots de gelegenheid om met al dat prachtigs  kennis te maken ofwel een eerdere kennismaking te hernieuwen. In totaal besteden we vier dagen in Madrid, waarbij we  in beginsel gedurende de ochtend gezamenlijk een stadswandeling maken of een museum bezoeken en twee middagen vrij  kunnen worden ingevuld met museumbezoek, shoppen of wat u maar leuk vindt om te doen.

We gaan vanuit Nice of Marseille per vliegtuig naar Madrid(maandag) en terug(zaterdag). Welk vliegveld het wordt hangt af van de beschikbaarheid en de kosten van de vlucht en uiteraard speelt het tijdstip van vliegen daarbij ook een rol.

We hebben een modern, 4 sterren hotel-  nog op te geven– , inclusief ontbijt, op loopafstand van de beroemde Plaza Mayor in het centrum van de stad. U kunt de bijzonderheden en commentaren zonodig zelf opzoeken.

De prijs voor deze reis bedraagt : € 800.- op basis van twee personen per kamer.
Voor een 1 persoonskamer geldt een toeslag van € 150.-.
Onder voorbehoud van tariefswijzigingen voor vlucht en hotel

Het programma ziet er als volgt uit:

Maandag 14
heenvlucht naar Madrid, transfer naar hotel; ’s avonds een  gezamenlijk diner
Dinsdag 15
’s ochtends een stadswandeling met gids ; middag vrij
Woensdag 16
per bus naar Toledo; bezoek aan de kathedraal met gids
Donderdag 17
per bus naar het Escorial; na afloop terug naar Madrid
Vrijdag 18
s ochtends bezoek aan het Prado; middag vrij; ’s avonds een gezamenlijk  diner

Inschrijving: (ONDERAAN DEZE PAGINA KUNT U ZICH INSCHRIJVEN)

Zowel omdat tijdig vliegtickets zullen moeten worden besteld om van goedkope tarieven te kunnen profiteren, als vanwege de verwachting dat het die week in Madrid druk zal zijn,  is het zaak dat de inschrijving tijdig plaats vindt. Het tijdschema van inschrijving als volgt geregeld:

 1. Vanaf de bekendmaking van deze reis is inschrijving mogelijk op de bekende wijze via de website van de DNC. Ivm de te boeken vluchten is er een uitgebreid inschrijfformulier, dat zorgvuldig moet worden ingevuld. De inschrijving is dus ook per persoon.
 2. De reis is vooralsnog gepland op basis van 40 deelnemers; bij overschreiding zal gepoogd worden het aantal reserveringen uit te breiden.
 3. Opgaven worden behandeld in volgorde van aanmelding; bij aanmelding dient tevens een aanbetaling van € 250 pp te worden gedaan. Na ontvangst van deze betaling ontvangt u de bevestiging van uw inschrijving.
 4. De aanmeldtermijn sluit als het maximum aantal deelnemers is bereikt , maar uiterlijk op 1 december 2017.
  latere aanmeldingen of wijzigingen kunnen tot extra kosten leiden.
 5. Vanaf 1 december ( of zonodig eerder) zult u middels nieuwsbrieven op de hoogte gehouden worden van relevante ontwikkelingen, waaronder ook het tijdstip voor het betalen van de tweede termijn en de uiterste datum voor afzegging van deelname.

Opmerkingen:

 1. De vlucht en de prijs voor het hotel, zijn geschat op basis van de tarieven in 2017
  indien de tarieven in 2018 afwijken, zal dat in de definitieve prijs alsnog moeten worden verrekend
 2. Annulerings en reisverzekering zijn voor eigen rekening en verantwoording
 3. Parkeren op de luchthaven van vertrek is niet inbegrepen
 4. Indien er extra koffers in het ruim van het vliegtuig mee moeten dient dat tijdig te worden opgegeven; de daarmee gemoeide kosten kunnen op de deelnameprijs voor betrokkenen komen; we hebben rekening gehouden met 1 koffer per echtpaar.
 5. Niet meevliegen naar Madrid is mogelijk ; nadat de kosten van de gemeenschappelijk vlucht bekend zijn, worden in dat geval deze kosten in mindering gebracht op de reissom. Het eventueel boeken van een alternatieve vlucht is in dat geval voor rekening en verantwoording van de betrokken deelnemer. De transfer naar het hotel zal in dat geval in overleg met de reisleiding moeten worden geregeld.

Tot slot: uw reisleiders zijn Raf Hetzler en Henk Breukink

INSCHRIJVEN VOOR DEZE REIS