Jardin de Sculptures in Fayence       

Van mei tot november 2018
Vorig jaar genoten vele ANM leden in de beeldentuin van Marianne Lapidaire van het event ‘Proef! kunst en wijn’.

Deze zomer organiseert Marianne voor de derde keer een beeldenexpositie in haar tuin in Fayence. Ik mocht genieten van een voorproefje en kan alleen maar zeggen dat de tuin wederom een bezoek meer dan waard is. Verschillende kunstenaars van naam en faam hebben hun kunstwerken een plek gegeven. Er zijn onder andere schitterende bronzen van Judith Braun, marmer sculpturen van Gottfried Schweppe en intrigerend werk van Jean-Pierre Bocquet. Zeer opvallend is het keramische tuinmeubilair vervaardigd door Agnès Coupey. Zo’n kleurrijk kunstwerk past prachtig in iedere mediterrane tuin.

Om een afspraak te maken voor een bezichtiging, kunt u bellen of mailen met Marianne. Ook bestaat de mogelijkheid om zelf een groepje samen te stellen (maximaal 10 personen) om de tuin te bezoeken en te genieten van een heerlijke lunch op het schaduwrijke terras. Een leuk idee om bijvoorbeeld een verjaardag te vieren.

Wilt u liever in Fayence in een restaurant lunchen? Ook dat kan Marianne voor de bezoekers van haar tuin regelen. Tenslotte kan een combinatie worden gemaakt: de Jardin de Sculptures en het atelier en de galerie van Tessa Peskett, een Engels kunstenares woonachtig in Seillans. Zij exposeert dit jaar ook in de tuin van Marianne.

Contact: Marianne Lapidaire
marianne.lapidaire@wanadoo.fr/ contact@sculptures-fayence.com
+33 (0)494 76 79 49 / +33(0)6 40 99 38 94
141 Impasse du Terme 2
83440 Fayence
Website: www.sculptures-fayence.com