Golfclinic in mei was een succes!

Zondag 19 mei 2019 werd door 16 enthousiaste leden (volgeboekt) deelgenomen aan de eerste ANM Golfclinic in Salernes. De nieuwe en nog niet geheel voltooide golfbaan zal in september dit jaar 6 holes tellen en heeft al goede oefengelegenheden èn een gezellig clubhuis. De baan wordt geheel door de familie Giraud neergezet en onderhouden: een uitdaging op zich. www.golfdesalernes-cfeg.com

Na een gezellige ontvangst met koffie, croissants, pains au chocolat, werden de ‘golfers’ aan het werk gezet onder leiding van (oud) professioneel speler Eric Giraud (Frans kampioen 1995) en pro-golf speelster Elizabeth Troubetzkoy. Op de practise (driving range) werden de fijne kneepjes van de swing en slag getoond en getraind. De deelnemers varieerden in golfervaring van ‘nul’ tot ‘speel regelmatig’ en amuseerden zich uitstekend. Het weer bleef goed ondanks de dramatische voorspelling. De practise is ook gedeeltelijk overdekt, dus dat scheelt.

Na een koffie-break werden 2 holes gelopen en de scores genoteerd. De golfers met de laagste score (minste slagen) en de spelers met de hoogste score (meeste slagen) kregen 1 uur privé les als prijs. Veel plezier daarmee!

De clinic eindigde met een gezellige en uitgebreide lunch. Er werd nagepraat alsof de Ryder Cup zojuist was gespeeld. Plannen werden gesmeed voor verdere lessen en wellicht een nadere clinic in de vroege herfst voor beginnende en gevorderde golfers. 

Kortom: een geslaagd evenement. Met dank aan de Evenementencommissie!