Verslag + foto’s autopuzzeltocht 2016

34ste ANM puzzelrit en foto impressieb9d41dc9-e472-40f1-8649-55a3d1dfc051

Op 23 september jl togen vele ANM leden en hun gasten naar le Muy, waarvandaan de 34ste ANM puzzelrit verreden zou worden. 28 equipes vertrokken nadat ze de opdrachten voor de ochtendrit hadden bestudeerd. Het puzzelen begon al direct in Trans en Provence, waar de deelnemers uit moesten zoeken waarvoor het bijzondere borie-achtige bouwwerk zonder ramen diende en hoe de architect op dit idee gekomen was.

De tocht passeerde vele plaatsen die tijdens de extreme wateroverlast van juni 2010 getroffen zijn. In Les Arcs bestudeerden we de twee houten constructies die in de bedding van de rivier stonden opgesteld. Het bleken een katapult en een tredmolen te zijn, die in nauwe samenwerking de vijand van zich af konden houden. Ook in Les Arcs was de ravage in 2010 groot, de hele brug spoelde er weg, getuige de foto’s in het routeboek. We passeerden vele bossen, wijnvelden en half tussen de bomen verscholen huizen. En zo ontdekten we minstens acht wilde kruiden en groenten die in de Var rijkelijk groeien.

In Taradeau bewonderden we het uitzicht vanaf de Tour de Taradel en leerden over de wijze waarop de geallieerden vanuit hier de bevrijding van de Provence verwezenlijkten.

Verder ging de tocht richting Lorques, waar we in het park de lunch gebruikten en de instructies voor het middagprogramma in ontvangst namen. ANM-16

Tijdens een stadswandeling door Lorgues die middag, ontdekten we vele gebouwen die herinneren aan een rijk verleden. En zelfs mijn ploeggenoten, die al ruim tien jaar vlak in de buurt wonen, kende Lorgues niet van deze kant. Terug richting Les Arcs, waar we nog een “balletje” op een houten plank moesten gooien. Deze zware ijzeren schijven bleken voor menigeen minder stuurbaar dan wenselijk!

Tijdens het diner werden de winnaars van deze rit bekend gemaakt en voor de derde keer bleken Dick Lankamp en Hans Bicknese de beste puzzelaars!ANM-37 Omdat zij de puzzelrit in 2015 al georganiseerd hadden en er zich geen vrijwilligers meldden om het evenement volgend jaar te organiseren, werd er een nieuwe organisator aangewezen door het lot. We kijken uit naar de alweer 35ste puzzelrit die Arjen van Geuns met zijn team gaat organiseren!

 

Matty Willigenburg

 

 

Klik op de foto’s om ze te vergroten.