De ANM

De ANM werd in 1981 opgericht als een gezelligheidsvereniging voor Nederlanders die in de VAR, Bouches-du-Rhône, Vaucluse en Alpes-de-Haute-Provence woonden.
Begonnen als een kleine vereniging, waarin iedereen elkaar nog kende, is de vereniging nu uitgegroeid tot ongeveer 550 leden. De vereniging bestaat zowel uit leden die zich permanent in Frankrijk hebben gevestigd als uit leden die in de Midi een tweede huis bezitten.

Geleidelijk aan is belangenbehartiging naast de gezelligheids-aspecten ook een onderwerp geworden dat aandacht is gaan krijgen. Tijdens ontmoetingen tussen leden worden vaak problemen die men tegenkomt in Frankrijk met elkaar besproken.

De activiteiten van de ANM kunnen worden onderverdeeld in jaarlijkse evenementen en in clubactiviteiten. De evenementen worden meestal door het bestuur opgezet en bestaan uit het Sinterklaasfeest, een Kerst- of , een Nieuwjaarsreceptie, een Konings en/of zomerfeest, een autopuzzeltocht en incidentele excursies.

De clubs hebben hun eigen coördinatoren. Naast bridge en jeu de boules-clubs, kunt u ook deelnemen aan wandelingen. Er is een tuinclub en een cultuurgroep met excursies of lezingen, een leesgroep en een koor: ANM-Vocale.

Tenslotte is nog een belangrijke activiteit de uitgave van ons verenigingsblad, het ANM-nieuws, met niet alleen verenigingsnieuws maar ook artikelen over vaak actuele zaken die de Nederlanders in Frankrijk bezighouden.

Bent u geïnteresseerd geraakt? Klik dan eens door naar de pagina Lidmaatschap, waar u nog wat meer van onze vereniging te weten komt.


Adres ANM secretariaat:
4820 Impasse de la Colle d’Auban, 83570   Cotignac, e-mail secretariaat@a-n-m.nl
penningmeester@a-n-m.nl
webmaster@a-n-m.nl
Bankgegevens:
IBAN Crédit Agricole, Frankrijk :
FR76 1910 6000 0307 3314 5000 097  BIC AGRIFRPP891
IBAN ABN AMRO, Nederland:
NL12 ABNA 0439 6478 00 (T.n.v. van mr E.A. de Blécourt inz ANM)