Cultuurgroep

Een enthousiaste groep mensen die belangstelling heeft voor culturele onderwerpen in brede zin.

Voorbeelden van presentaties zijn: Het “Impressionisme in de schilderkunst”, “KLM en Airfrance – hun samenwerking in de Franse samenleving”, “VS – ervaringen in Utah”, “Het klimaat en het “spelen” met cijfers”, “Transhumance van schapen en bijen”, “Prelude – presentatie en muziekuitvoering” enz. Elk jaar wordt in januari een film vertoond, die over het algemeen een “filmhuis” karakter heeft en voor januari 2019 wordt de film “M.C.Escher – Het Oneindige Zoeken” gepresenteerd, die nu nog in de Nederlandse bioscopen draait. 

Voor de presentaties, die op elke derde donderdag van de maand plaatsvinden zijn we meestal in de ochtend te gast bij één van leden thuis, behoudens de maanden juli, augustus en december. 
Aansluitend is er een gezamenlijke lunch waaraan de deelnemers zelf een bijdrage leveren in de vorm van een lekker gerecht. Dat levert meestal een kleurrijke tafel met een diversiteit aan gerechten op, waarvan soms ook de recepten worden uitgewisseld. Bij excursies en museumbezoek wordt de lunch in een restaurant gebruikt.
Afhankelijk van het onderwerp kan er wel eens een middagprogramma worden gepland.
Nieuwe (ANM) leden zijn welkom.
Van leden wordt verwacht soms een presentatie te verzorgen, of een excursie/museumbezoek voor te bereiden, of zijn/haar huis ter beschikking te stellen voor een bijeenkomst.
De groep is financieel onafhankelijk maar vraagt een bijdrage van € 7,50  per persoon, per kalenderjaar voor te maken kosten. Bij voldoende plaats kunnen introducees tegen een bedrag van € 2,50 deelnemen.
Contactpersonen: Hans Bicknese, Marianne Lapidaire, Nico van Willigen, Elise de Blok
Wilt U lid worden van de Cultuurgroep?
Schrijf dan een e-mail naar Marianne Lapidaire, e-mailadres: marianne.lapidaire@wanadoo.fr