Cultuurgroep

Een enthousiaste groep mensen die belangstelling heeft voor culturele onderwerpen in brede zin.

Elke derde donderdagochtend van de maand zijn we te gast bij één van leden thuis, behoudens de maanden juli, augustus en december. Op het programma staat een voordracht door een van de leden of een gastspreker, of een activiteit buitenshuis: museum of excursie.

Afgelopen seizoen kwamen er zeer uiteenlopende onderwerpen aan bod, zoals Suriname, Water en Odyssee. In verband met de Covid-19-crisis konden helaas interessante onderwerpen als Japan, Matthäuspassion, Geschiedenis van de Geneeskunst (nog) geen doorgang vinden.

Voor september 2020 tot en met november 2020 staan voorlopig gepland een beeldentuin, Bargemon en het mijn-museum in Tourves, een en ander afhankelijk van de Covid-ontwikkelingen.

Aansluitend is er een gezamenlijke lunch waaraan de deelnemers zelf een bijdrage leveren in de vorm van een lekker gerecht. Dat levert meestal een kleurrijke tafel met een diversiteit aan gerechten op, waarvan soms ook de recepten worden uitgewisseld. Bij excursies en museumbezoek wordt de lunch in een restaurant gebruikt. Ook dit deel van de dag wordt aan de Covid-omstandigheden aangepast.

Afhankelijk van het onderwerp kan er wel eens een middagprogramma worden gepland.

Nieuwe (ANM) leden zijn welkom.

Van leden wordt verwacht soms een presentatie te verzorgen, of een excursie/museumbezoek voor te bereiden, of zijn/haar huis ter beschikking te stellen voor een bijeenkomst.

De groep is financieel onafhankelijk van de ANM en vraagt een bijdrage van € 7,50  per persoon, per kalenderjaar voor te maken kosten. Bij voldoende plaats kunnen introducees tegen een bedrag van € 2,50 deelnemen.

Contactpersonen: Hans Bicknese, Marianne Lapidaire, Jacques Kerker, Elise de Blok

Wilt U lid worden van de Cultuurgroep?

Schrijf dan een e-mail naar Marianne Lapidaire

e-mailadres: marianne.lapidaire@wanadoo.fr