Bestuur

Cees Bos, voorzitter

Geboren in Twello in bevrijdingsjaar 1945, lagere school in Harmelen, HBS in Doetinchem en daarna Civiele Techniek gestudeerd in Delft. In 1969 getrouwd met Elly en al snel trotse vader van twee mooie dochters en later drie kleinzonen.
Mijn hele loopbaan werkzaam geweest bij ingenieursbureaus in de bouw. Mijn leukste baan was de laatste, die van directeur van Ingenieursbureau Den Haag (ca 200 ingenieurs, architecten en technici). Daarnaast was ik ook arbiter bij de Raad van Arbitrage in de Bouw.

In 2001 kochten wij ons huis in Lorgues en de laatste jaren wonen wij daar met veel plezier een groot deel van het jaar.  Omdat integratie met de lokale Fransen niet zo vlotjes verliep zij we ‘toch maar’ lid van de ANM geworden. Dat bleek een leuke club te zijn die veel gezellige en interessante dingen organiseert en waar je gauw vrienden maakt. Een mooie uitdaging om daaraan de komende jaren een bijdrage te kunnen leveren.

Eduard de Blécourt, penningmeester en vice-voorzitter

edeb

Na in het Haarlemse te zijn opgegroeid, heb ik in Leiden notarieel recht en vervolgens postdoctoraal fiscaal recht gestudeerd.
Na drie jaar als adjunct-inspecteur van ’s Rijksbelastingen te hebben gewerkt (waarvan twee jaar op het Ministerie van Financiën), ben ik overgestapt naar, zoals dat toen heette, de tegenpartij: de belastingadvieswereld. Eerst werkzaam bij de grote kantoren en vervolgens steeds kleiner tot de laatste paar jaren als eenpitter (thans zzp-er geheten). Daarnaast ben ik 35 jaar lang een van de auteurs van de Elsevier Belasting Almanak geweest.
Met echtgenote Connie bezitten wij twee fijne stekjes in Zeist en Flayosc. Wij genieten van twee volwassen zonen, eentje woont (met vrouw en ons kleinkind) ook in Zeist, de ander (met vriendin) ver weg in Sydney.
Nu ik mijn werk en auteurschap heb beëindigd, heb ik tijd om mij op andere manieren nuttig te maken en ik hoop dat o.a. binnen het bestuur van de ANM te kunnen doen.

Secretaris tijdelijk waargenomen door Matty van Willigenburg en Amy Geerts

Amy Geerts,  hoofdredacteur ANM nieuws

Geboren op Scheveningen in het ‘rampjaar’. Gymasium alpha gedaan en in Leiden afgestudeerd in de Engelse Taal en Letterkunde. Daarna in de PR gewerkt. In het kader van het werk van mijn echtgenoot – managing partner bij wat nu Accenture is – veel van de wereld gezien en in Zuid Afrika gewoond. Na terugkomst in het Gooi uiteindelijk toch gekozen voor een carrière in het onderwijs: met collegae een tweetalige opleiding opgezet en gedurende een lange reeks van jaren coördinator tweetalig onderwijs geweest. In juli 2015 heb ik afscheid genomen van het onderwijs.
Sinds 1999 hebben wij een tweede huis in St.Raphael (Valescure) aan de golf. Daar verblijven we nu een groot deel van het jaar. Daarnaast hebben wij nog ons “ huis in Huizen aan de hei”. Onze zoon en dochter wonen en werken in Amsterdam.

Als hoofdredacteur vertegenwoordig ik de redactie van het ANM Nieuws in het Bestuur.

Matty Willigenburg (1955), evenementen coördinator

Met plezier zet ik mij al geruime tijd in voor de ANM, vanaf november 2018 nu ook bestuurlijk. Reden om mij even voor te stellen, voor wie mij niet kent.
Geboren en getogen in Rotterdam en daar ook mijn eerste opleiding (PABO) afgerond. Na een aantal jaren onderwijs de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven en in zeer van elkaar verschillende bedrijfstakken internationaal actief geweest. Farmaceutische industrie, Grafische industrie, Zorg, Kinderopvang aan huis, persoonlijke dienstverlening en franchising. Zeer veel ervaring opgedaan met het organiseren van symposia. Ondertussen het e.e.a. bijgeleerd, wat resulteerde in een MBA bedrijfskunde. De laatste 18 jaar actief als ondernemer. Na het overlijden van mijn man in 2003 heb ik een groot landgoed in Frankrijk gekocht en volledig gerestaureerd tot gites en chambres. In de zomer van 2017 verkocht ik het en sinds die tijd wijd ik me weer aan interimmanagment en kortlopende projecten.

Maarten van Veen , bestuurslid

DSC03400B - Copie

Geboren  2 mei 1938 te Den Haag, getrouwd en twee dochters.

Studeerde rechten in Leiden, en had een internationale carrière bij Unilever en Texas Instruments.
De laatste 10 jaar een eigen kantoor voor juridische en fiscale diensten in Parijs.
Woon ca 40 jaar in Frankrijk, waarvan 12 in de PACA.
Meen mijn ervaring nuttig te kunnen inzetten ten behoeve van de ANM.

Jeanette van Beusekom, evenementen coördinator

Ik ben geboren in 1954 in Amsterdam en opgegroeid in Zeist. Ik ben getrouwd en heb 1 dochter. Na mijn verpleegstersopleiding en specialisatie verloskunde en gynaecologie in het AZU heb ik in diverse ziekenhuizen gewerkt.
Vervolgens ben ik afgestudeerd in de orthopedagogiek aan de UVA in Amsterdam en heb gewerkt met kinderen op basisscholen die leermoeilijkheden en/of gedragsproblemen hadden en kinderen met een geestelijk en/of lichamelijk beperking die op gewone basisscholen werden geplaats met een zogenoemd “rugzakje”.

Mijn ervaring in het organiseren van evenementen heb ik opgedaan in het bestuur van de jeugdcommissie van golfclub “Almeerderhout”, o.a. met het organiseren van golftoernooien. Maar ook tijdens diverse bestuursfuncties binnen het Rode Kruis van Almere, zoals vakanties met verstandelijk beperkte jongeren.
Sinds 5 jaar wonen wij deels in Tourtour en deels in Almere.
Ik wil mij graag inzetten om de evenementen voor ANM te organiseren.